Unelmia Äkkilähdöistä

Teoksen idea kumpuaa viidestä kotiäitivuodestani: tuttipullojen pesusta, yksinäisyydestä, väsymyksestä, ulkopuolisuuden ja eristäytymisen tunnelmista. Se syntyi myös tarpeesta elää juuri siinä hetkessä lasteni kanssa sekä unelmista äkkilähdöistä kauas kauas pois. Teoskokonaisuuden osat ovat tekstiilit, ääniteos ja veistoksia. Yhteisöllinen ääniteos koostuu erikielisten äitien laulamista tuutulauluista ja kodin työn äänistä. Tavoitteena on synnyttää tila, jossa äitejä yhdistävä kokemus nostetaan esiin.

Deep Horizon

Kalastin paljon vaarini kanssa, ongimme ja kävimme verkoilla. Sylkäisimme vasemman olan yli laskettuamme verkot ja laitoimme kohon merkiksi. Soutaessani takaisin mökille katselin vaarin selän takana pilkahtelevaa kohoa onnellisena, odottaen seuraavan aamun, tai illan, hiljaista souturetkeä, vaarin tuikkivia sinisiä silmiä, merestä nousevan kimaltavan verkon tuoksua ja niitä harvoja sanoja, huopaa, souda vähän ja no niin, mikäs sieltä tulee? Toivoimme saavamme ahvenia, usein saimme kuitenkin vain lahnan latikoita.

Ulkona oleville

Installaatio, Kiasman edessä.
Paperi, kiinalainen tussi, n. 6 metriä juuttinarua, pyykkipojat
2015

Piirsin kuvia kadulla kerjäläisistä ja ohikulkijoista. Ripustin piirrokset Kiasman edustalle jossa ne lepattivat tuulessa, sateen uhatessa. Teos korosti meidän ja heidän eroa, niitä jotka olivat kutsuttuja Kiasman huhtikuun avajaisiin, yksityistilaisuuteen ja heitä jota ovat aina ulkona, aina taistelemassa olosuhteita vastaan.

Pages

Subscribe to Hanna Rinta-Mänty RSS